PLANTENKWEKERIJ MARC RAATS

HOME

Assortiment/Bestellen

LOKATIE

OPENINGSTIJDEN

CONTACT

NIEUWSFLITS

BLOEMBAKKEN

FOTO'S

CADEAUBON

Boerderijdieren

 

 

                              Boerderijdieren

In de dierenweide naast de plantenkas zijn het gehele jaar door diverse boerderijdieren aanwezig.

                          Dwerggeiten.

Sinds de bouw van de plantenkas in 1998, zorgen een aantal dwerggeitjes voor het onderhoud van het grasland om de kas. Elk voorjaar worden er een aantal lammetjes geboren.                                                                             De laatste jaren proberen we een speciale kleurslag te fokken, namelijk de lakenvelder. Een lakenvelder is zwart of bruin, met daaroverheen een wit 'laken'. Van deze kleurslag zijn er maar enkel tientallen in heel Nederland.

 

 

                        Kippen/scharreleieren:

Er lopen bij ons diverse sierkippen, die volop scharreleieren leggen.                                                                    De kippen zijn raszuiver van de volgende soorten:                                                                                              -Cochin groot (diverse kleurslagen)                                                                                                                    - Cochin Klein (wit)                                                                                                                                          - Wyandotte klein (diverse kleurslagen)                                                                                                              - Wyandotte groot goudbruin gezoomd.

                               Hollanderkonijnen.

In het hok in de speeltuin bij de plantenkas bevinden zich 'Hollander konijntjes" Hollanderkonijntjes zijn dwergkonijntjes hebben een mooie zwart-wit kleuraftekening.

                                    Ganzen.

Een aantal maanden per jaar zijn onze ganzen ook bij de plantenkas te zien.                                                         Op momenten, dat er te weinig gras in de weide is, verhuizen ze naar een andere plaats, waar ze meer te eten hebben.                                                                                                                                                           In het voorjaar van 2015 zijn er nog 2 jonge ganzen uit het ei gekomen.